Вие сте в: Начало > Продукти > МАГАЗИН > ЕТЕРИЧНИ МАСЛА

МАГАЗИН  ЕТЕРИЧНИ МАСЛА Масло от ядки на синя слива

Масло от ядки на синя слива



Реф №: 0190020

Избор на разфасовка



Количество


Цена: 10.00 лв.

Описание на продукта:
100% Студено пресовано върджин масло от ядки на синя слива сорт Стенлей, първа преса.
100% чисто масло от ядки на синя слива без добавяне на каквито и да е изкуствено създадени примеси.
От биологично отглеждани овощни дървета, удостоверено със сертификационно писмо от институт МАКОМ
 
Разфасовки:  20 мл; 50 мл; 100 мл.
Наименование по INCI: Prunus domestica seed oil
Цвят и аромат: Маслото от ядки на синя слива има златист цвят с лек зелен отенък. Ароматът му е богат, по-сложен от този на бадема, с нотки на плодов, горчив бадем, марципан и франджипани.
Състав на маслото от ядки на синя слива:
- ненаситени мастни киселини (92%);
- линоленова киселина (0,5%) (Омега-3);
- линолова киселина (30%) (Омега-6);
- олеинова киселина (62%) (Омега-9);
- наситени мастни киселини (8%);
- палмитинова киселина (6,3%);
- стеаринова киселина (1,5%);
- витамини А, В, С, Е, F;
- микроелементи (калиеви соли, мед, желязо, калций, магнезий, цинк, фосфор);
- пантотенова киселина(витамин В5);

Характеристика на маслото от ядка на синя слива:
Поради високото съдържание на витамин Е и мастни киселини, маслото от ядка на синя слива е устойчиво на окисляване и може да издържи на нагряване до 180 ° C , поради което се използва широко в кулинарията (при производството на шоколад, сладки, в комбинация с рибни и морски продукти), козметологията, медицината.
Маслото от ядки на синя слива прониква добре в кожата, лесно и бързо се абсорбира, не оставя мазни следи, прави кожата мека и еластична, поради което може да се използва като базово масажно масло в комбинация с други масла.

Свойства на маслото от ядка на синя слива:
-антибактериално;
-противогъбично;
-антиоксидантно;
-успокояващо.

Лечебно действие на маслото от ядки на синя слива 
Биологично активният ефект на маслото се определя от наличието на антиоксиданти, ненаситени мастни киселини, фитохормона ситостерол, витамини и минералии.
Действа добре при профилактика на заболявания на сърдечно-съдовата и храносмилателната система.
Отстраняване токсини и вредните вещества в организма.
Облекчава симптомите при заболявания на горните дихателни пътища при вирусни и настинки.
Защитава кожата от ултравиолетови лъчи.

Козметично и дерматологично действие на маслото от ядки на синя слива
Подходящо за всеки тип кожа. При проблемна кожа използвайте като добавка, а не като базово / единствено масло.
Добре омекотява и подхранва сухата и зряла кожа.
Осигурява защитен ефект срещу неблагоприятни условия на околната среда.
Перфектно е за зимни грижи за тези типове кожа, когато се изискват по-богати текстури.
Наличието на мощни антиоксиданти помага да се предпази кожата от увреждане на свободните радикали. Маслото от ядка на синя слива помага да се забавят признаците на стареене на кожата, поддържайки кожата млада и сияйна и тонизира кожата. Подобрява тена.
Предпазва устните и ги прави меки.
Смята се, че сливата е подходяща за грижа за чувствителна кожа и има успокояващ ефект. (Въпреки това за някои потребители с чувствителна кожа веществата, произвеждащи ароматите на маслото, могат да раздразнят кожата.)
Препоръчва се при екзема и псориазис (при условие, че няма индивидуална непоносимост).
Маслото от ядка на синя слива възстановява увредената коса, придава й гладкост и блясък. Действа добре и при косопад.
Укрепва чупливите нокти, грижи се за кожичките.
Сливовото масло е отлично допълнение към продуктите за грижа за тялото.
 
Приложение:
- почистващи лосиони и мляко
- овлажняващи кремове и лосиони
- кремове за защита срещу UV лъчи
- средства против стареене и регенериране
- червила, гланцове за устни
- козметика за коса
- естествен аромат в козметиката
- като базово масло в смеси с етерични масла

Токсичност, предпазни мерки
Да не се използва при лична непоносимост и наличие на алергична реакция.

Съхранение
Да се съхранява на място недостъпно за деца и домашни любимци!
Да се съхранява добре затворено на място без пряка слънчева светлина, при температура 7 – 25о С.

Срок на годност:
5 години

Внимание!
Информацията за свойствата на етеричните масла и показанията за тяхната употреба, съдържащи се в описанията на отделните етерични масла на нашия уебсайт, са представени само за информация и не могат да се считат за лекарско предписание за лечение на заболяване. Освен това публикуваната информация не е пълна и изчерпателна. Не забравяйте да прочетете специалната литература за етеричните масла, преди да ги използвате. Молим ви да не забравяте, че етеричните масла са силно концентрирани вещества, които изискват правилно разреждане преди употреба. Много е важно да не използвате етерични масла в прекомерно високи концентрации. Преди да използвате етеричното масло, извършете тест за поносимост - нанесете малко количество от етеричното масло, предварително разредено в растително масло, върху кожата (на сгъвката на лакътя или китката) и наблюдавайте реакцията в продължение на 24 часа.
Използвайте само качествени етерични масла. С умело и компетентно боравене, етеричните масла могат да ви донесат много ползи и положителни емоции!






Меню

Начало
За нас
Контакти
Нашите продукти

Разсади
Етерични масла
Флорални води
Арома уреди и аксесоари
Полезна информация

Дестилация
Поръчки и Доставки
Политика за защита на личните данни
Контакти

България, 9530 Кардам, област Добрич
Моб.:
0884 088 390
За поръчки: 0887 62 44 00
e-mail: info@shtark.bg



2020, Всички права запазени.